Yrittäjäpatsaan toteuttavan säätiön perustamiskirja allekirjoitettiin tänään Helsingissä. Säätiön perustivat Suomen Yrittäjät ry, Helsingin Yrittäjät ry, Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto ry ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. Hankkeessa ovat mukana myös mm. Palvelutyönantajat ry ja Kaupan Keskusliitto ry.

Säätiön hallituksen puheenjohtajaksi valittiin ministeri Jaakko Numminen ja asiamieheksi toimitusjohtaja Riitta Antinmäki. Säätiön toimintaan liittyvään Yrittäjäpatsasvaltuuskuntaan on kutsuttu Suomen elinkeinoelämän, hallinnon ja yrittäjäjärjestöjen ylintä johtoa.

Säätiön tarkoituksena on edistää yrittäjyyden ja yrittäjien työn arvostusta suomalaisessa yhteiskunnassa. Säätiö pystyttää yrittäjäpatsaan Helsinkiin. Helsingin kaupunki on osoittanut patsaalle paikan Olavinkadulta Kampin tulevassa keskuksessa.

Patsaasta järjestetään suunnittelukilpailu, johon Suomen kuvanveistäjien toivotaan laajasti osallistuvan. Tarkoituksena on, että patsas paljastetaan samanaikaisesti Kampin uuden keskuksen käyttöönoton kanssa. Patsashankeen taiteellisena asiantuntijana toimii kuvanveistäjä Heikki Häiväoja.