kuopion_yrityskyla

Yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu oppimisympäristö, jossa oppilaat saavat todenmukaisen kuvan oman kotiseutunsa työnantajista.

Yrityskylä Pohjanmaa saapuu Seinäjoelle. Oppimisympäristö avaa ovensa kuudesluokkalaisille tiistaina 8. huhtikuuta osoitteessa Teollisuustie 18B. Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) koordinoima Yrityskylä Pohjanmaa on toiminut syyslukukauden Vaasassa ja alkuvuoden Kokkolassa. Oppimisympäristössä vierailee lukuvuodessa 5000 pohjalaisnuorta.

Yrityskylä-päivän aikana kuudesluokkalaiset työskentelevät omassa ammatissaan, saavat palkkaa ja toimivat kansalaisina ja kuluttajina pienoiskaupungissa, johon on rakennettu 18 yrityksen ja julkisen palvelun tilat. Päivään heidät johdattaa opetussuunnitelmaan perustuva oppimateriaali, joka käydään läpi oman opettajan johdolla kymmenellä oppitunnilla.

Euroopan parasta yrittäjyyskasvatusta

Euroopan komissio palkitsi Yrityskylän viime syksynä yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä.

– Maakunnan elinvoimaisuuden vuoksi on tärkeää, että Etelä-Pohjanmaan nuoret omaksuvat yritteliään asenteen jo koulussa, toteaa toiminnanjohtaja Tomi Alakoski.

Yrityskylä vieraili Seinäjoella ensimmäisen kerran syksyllä 2011. Seinäjoen kaupunki on vahvasti kolmivuotisen hankkeen takana.

– Jo edellisen Yrityskylämme perusteella voin todeta, että on vaikea kuvitella parempaa tapaa opettaa ja vahvistaa oppilaiden ymmärrystä yhteiskunnan toimintatavoista ja yksilön vastuusta yhteiskunnan toiminnassa, kertoo perusopetusjohtaja Jari Jaskari.

Yrityskylä Pohjanmaan toimintaa tukevat yrityksistä ABB, Atria, Wärtsilä, Vapo, Aktia, Nordea, Osuuskauppa KPO ja Eepee, Halpa-Halli, Boliden Kokkola, Anvia, Infra Pohjanmaa ja Pohjalaisten Infraklusteriyhdistys, Vaasan Sähkö, Kokkolan Energia, Seinäjoen Energia, The Switch, Ab Stormossen Oy, Lakeuden Etappi, Martela ja Samsung.

Yritysten ja Pohjanmaan kuntien ohella Yrityskylän toimintaa tukevat Evald ja Hilda Nissin säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Harry Schaumans Stiftelse, Kauppias Gustaf Svanljungs lahjoitusrahaston säätiö, Pohjanmaan kauppakamari, Vaasan Aktiasäätiö, VASEK (Vaasanseudun Kehitys Oy), KOSEK (Kokkolanseudun Kehitys Oy), SEEK (Seinäjoen elinkeinokeskus) ja Kaustisten seutukunta.

Jo 40 000 yrityskyläläistä

Tänä lukuvuonna jo puolet Suomen kuudesluokkalaisista vierailee Yrityskylissä. Alueelliset kylät toimivat Helsingissä, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Yrityskylän valtakunnallinen kiertue vierailee keväällä Lappeenrannassa. Koko Yrityskylä-historian aikana Yrityskylissä on vieraillut jo 40 000 oppilasta.

www.yrityskyla.fi

www.facebook.com/yrityskyla

www.twitter.com/yrityskyla