Yrittäjän Päivää vietettiin 5.9. eri puolilla Suomea. Pääjuhlaa juhlittiin Jyväskylässä, jossa oli monipuolinen ohjelma.

Maanantaina 30.8
Keskisuomalaisen Yritysmaakunnan teemana Keski-Suomen Yrittäjyysviikko.

Tiistaina 31.8.
Yrittäjyys- ja Muotipäivät -liite Keskisuomalaisessa

Keskiviikkona 1.9.
SuurJyväskylä Lehden Yrittäjyyden -teemalehti

Perjantaina 3.9.
Keski-Suomen Yrittäjien ja Tapiolan aamubrunssi Hotelli Laajavuoressa: Herättelijänä Mato Valtonen. Tilaisuus on maksuton! Ilmoittaudu osoitteessa http://tapahtumat.tapiola.fi/, tunnuksella MATO
MTK:n retkikohteet eri puolilla maakuntaa, -Tule mukaan ja tutustu, yrittäjät kertovat elämänmakuisia yrittäjyystarinoita esitellen samalla toimintaansa.
Aamunavauksia ja yrittäjyysluentoja eri kouluissa, -Kylvetään yhdessä yrittäjyyden siementä, nuorissa on yrittäjyydenkin tulevaisuus!
YLE Radio Keski-Suomen Yrittäjyyden Ralliradio liikkuu koko päivän ympäri maakuntaa tehden mielenkiintoisia haastatteluja ja henkilökuvia yrittäjistä. Haastatteluista saamme nauttia suorana -Pysy taajuudella 99,3 Mhz.
Avoimet ovet maaseutuyrityksissä, katso kohteet -käy tutustumassa tästä.
Jyväskylän Muotipäivien 2010 avauspuheenvuoro pääareenalla Jyväskylän kävelykadulla, Kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen. Tule tsekkaamaan muodin uudet tuulet,  stailaismuotinäytöksessä mukana keskisuomalaisia vaikuttajia.

Lauantaina 4.9.
Keskisuomalaisen työn- ja osaamisen näyttely. Tule tutustumaan millaista osaamista maakunnastamme löytyykään -saatat yllättyä. Avaajana toimii opetusministeri Henna Virkkunen. Päälavalla ja kävelykadulla nuoret yrittäjät sekä 4H-yrittäjät kertovat matkastaan yrittäjiksi. Nauruhermoja kutittelee stand up koomikko. Ohjelma-ajat 11:30 -13:00 ja 14:00-16:00.
MTK Keski-Suomi ja paikallisyhdistykset  järjestävät tutustumisretken maaseutuyrittäjyyteen, bussikuljetus! -Tule mukaan ja tutustu,  yrittäjät kertovat elämänmakuisia yrittäjyystarinoita esitellen samalla toimintaansa. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet tästä.
Yrittäjän iltakirkko ja konsertti Kuokkalan kirkossa. Piispa Simo Peura. Musiikista vastaa Jukka Perko, saksofoni ja Teemu Viinikainen, kitara. Jyväskylän kaupungin ja Jykes Oy:n juhlaillallinen kutsuvieraille klo 18:00-22:00 Säihkettä unohtamatta, illan kruunaa Muotipäivien Juhlagaala Yökerho Londonissa 20:30-22:00 (showtime 22:00)

Sunnuntaina 5.9. Valtakunnallinen Yrittäjän Päivä
Innovatiivisuus ja kasvuyrittäjyys -seminaari

Aika         Sunnuntaina 5.9.2010, klo 9:30 – 14:00
Paikka     Jyväskylän Paviljonki, Messukatu 10, 40100 Jyväskylä

Lipunnosto ja kuohujuoma Paviljongissa 9:30 alkaen
Riitta Antinmäki, hallituksen puheenjohtaja, Yrittäjän Päivä -säätiö
Arto Tiitinen, puheenjohtaja, Keski-Suomen kauppakamari

Puheenvuorot:

Euroopan talouden näkymät, Olli Rehn, talouskomissaari
Kasvuyrittäjyyden innovaatioinsentiivit, Mauri Pekkarinen, elinkeinoministeri
Kasvun ja innovaatioiden kannustimet, Risto E.J. Penttilä, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari
Se on ihmisestä kiinni, Jarkko Wuorinen, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät
Innovaatiokulttuurin vaaliminen kasvuyrityksessä, Teppo Rantanen, toimitusjohtaja, Deloitte & Touche Oy
Pankki kasvuyrittäjän tukena, Markku Haapasalmi, varatoimitusjohtaja, Nordea Pankki Suomi Oyj
Kasvua puun ja kuoren välissä, Laura Sojakka, toimitusjohtaja, Siparila Oy
Uutta luova Suomi, Antti Zitting, puheenjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunta
Y4 Yrittäjyysteko Keski-Suomessa -palkinto
Seminaarin puheenjohtajana toimii päätoimittaja Pekka Mervola, Keskisuomalainen
12:30 – 14:00    Lounasbuffet
Tilaisuus on maksuton Sitovat ilmoittautumiset keskiviikkoon 1.9. mennessä.

Väli-Suomen Sanomien Sunnuntaisuomalainen, Yrittäjän Päivän -teemalla, ydinsisältönä Keskuskauppakamarin selvitys suomalaisesta yrittäjyydestä.

Järviradio

Taltiointi nähtävissä www.jarviradio.fi
Radiolähetys Järviradion taajuuksilla ja netissä sunnuntaina
5.9.klo. 15.00. NettiTV tallennukset sunnunnutain seminaarista sunnuntai-illasta alkaen katsottavissa.

Helsinki                  105,5 MHz
Jyväskylä                  91,3 MHz
Seinäjoki                  99,1 MHz
Riihimäki                  102,3 MHz
Lehtimäki                  107,9 MHz
Pihtipudas                  87,9 MHz
Viitasaari                  89,6 MHz
Lestijärvi                  99,1 MHz
Vimpeli                  89,7 MHz
Pylkönmäki                  90,5 MHz
Alajärvi                  100,0 MHz

Valtakunnalliset tapahtumat

 

Lähiruokaviestiä 2010 viedään keskellä Järvi-Suomea

Marja-, karja- ja Järvi-Suomen keskeltä polkaistava Lähiruokaviesti ajellaan tänä vuonna elokuun lopussa, ma-pe 23.8.–27.8.2010. Jo neljännen kerran järjestettävä polkupyöräviesti päättyy tasavallan presidentin linnaan, jossa joukkueiden kapteenit luovuttavat viestit tapahtuman suojelijana toimivalle tasavallan presidentille. Viesti kulkee tiistaina ja keskiviikkona myös Pohjois-Savon alueella.

Teemana ”Nauti tuoreesta!”

Lähiruokaviestin teemana on ”Nauti tuoreesta”. Viestin reitille Vaalasta Helsinkiin mahtuu monta tuoretta ja maukasta välietappia sekä keskustelua. Viestin päällikkö Irma Kärkkäinen toivoo runsasta osanottoa kaikista ruoka-alan sidosryhmistä.

”Järvi-Suomen halki polkiessamme on luontevaa keskustella ainakin järvikalasta ja sen roolista julkisen sektorin ruokapöydissä. Haluamme myös muistuttaa valtioneuvoston periaatepäätöksestä, joka kehottaa ja velvoittaa kunnallisia ja valtion ruokapalveluja kestävämpiin elintarvikehankintoihin”, Irma julistaa.

Kasviksia, luomua ja sesonkia suosien

”Täsmällisesti sanottuna luonnonmukaista, kasvispohjaista tai sesonginmukaista ruokaa on tarjottava vähintään kerran viikossa vuoteen 2010 mennessä ja vähintään 2 kertaa viikossa vuoteen 2015 mennessä. Joka vuosi viestimme on poikinut vilkkaan keskustelun myös mediassa elintarvikkeiden tuoreudesta, jäljitettävyydestä ja laadusta”, haastaa Kärkkäinen.
Viime vuoden hyvien kokemusten siivittäminä toistetaan Talopojantori -tapahtuman Narikkatorilla perjantaina 1.10.2010. Paikalla joukko laatuun panostavia lähiruuan tuottajia myymässä herkkuja.

Kerhokeskus

Valtakunnallinen Yritys Hyvä 2011 kirjoituskilpailu alkaa Yrittäjänpäivän aattona 3.9.2010. Kilpailu on tarkoitettu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Osallistua voi joko yksilökirjoituksella tai ryhmätyöllä. Sarjoja on yhteensä 4. Tarkemmat osallistumisohjeet on elokuussa ilmestyvässä kilpailuvihkosessa ja Kerhokeskuksen internetsivuilla.