Lipunnosto pääjuhlassa Jyväskylässä

Lipunnosto pääjuhlassa Jyväskylässä

Pääjuhla 2010
Pääjuhlaa juhlittiin Jyväskylässä, jossa oli monipuolinen ohjelma. Tutustu ohjelmaan

KATSO TÄSTÄ PÄÄJUHLAN PUHEET 2010

Yrittäjyysvideoita

Euroopan yrittäjyysvidokilpailusta tuli nyt ensimmäistä kertaa voitto myös Suomeen.  Kilpailuvideot voivat sopia yrittäjyyskasvatustilaisuuksien piristykseksi ja keskustelun herättäjiksi. Katso Maria Palavamäen ja muiden menestyneiden videot osoittesta.

Yrittäjän päivä oppilaitoksissa

Koska vuonna 2010 Yrittäjän päivä 5.9. osui sunnuntaille, monet juhlivat jo perjantaina 3.9. Tavoitteena oli tutustuttaa nuoria yrityksiin ja yrittäjyyteen, lisätä nuorten kiinnostusta yritystoimintaan ja esitellä yrittäjyyttä uravaihtoehtona.

Peruskouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia kannustettiin tarjoamaan nuorelle tietoa ja omia kokemuksia yrittäjyydestä. Yrittäjyyden ja yritystoiminnan käsittelemiseksi oli tarjolla useita toimintamalleja, joista nuoret saavat omaa tuntumaa aihepiiriin. Toimintamalleihin voit tutustua näillä sivuilla Ideat ja aineistot sekä Tapahtumat-osioissa.

Yrittäjän päivän yhteistyöverkostossa ovat mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kerhokeskus – koulutyön tuki ry, Keskuskauppakamari, Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Maa- ja metsä-taloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Nuori Yrittäjyys ry, Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, opetusministeriö, Perheyritysten liitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen 4H-liitto, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Taloudellinen Tiedotustoimisto, työ- ja elinkeinoministeriö ja Yksityisen Opetusalan Liitto.

Timangi 2010 – Kilpailu nuorille yrittäjille syksyllä 2010

timangi_300x250

Työ- ja elinkeinoministeriön työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelma (TYPO) julkistaa 31.8.2010 Timangi 2010 -kilpailun, joka on suunnattu nuorille yrittäjille. Kilpailu palkitsee nuoria yrittäjiä ja yrittäjätiimejä, jotka innovatiivisella ja rohkealla toiminnallaan ovat nostaneet yrityksensä kasvuun. Osallistua voi 29.10.2010 klo 16.00 saakka.

Kilpailun pääpalkinto on 50 000 euroa ja kaksi muuta finalistia palkitaan 25 000 eurolla. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen palkitsee voittajat 8.12.2010 Helsingissä järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Kilpailulla haetaan laajaa näkyvyyttä nuorten yrittäjien menestystarinoille ja tuodaan yrittäjyys esille yhtenä varteenotettavana uravaihtoehtona. Samalla levitetään tietoa yrittäjyyteen liittyvistä kysymyksistä ja kannustetaan oman yrityksen perustamiseen. Lisätietoja: www.tem.fi/timangi

Suomen Yrittäjät järjesti Yrittäjän päivän kunniaksi kilpailun Facebookissa

Kilpailu oli seuraava:

Mielestämme yrittäjyys on paras uravalinta koskaan, mutta haluamme kuulla sen myös Sinulta! Tehtävä on yksinkertainen: Postaa Facebook-sivullemme kuva, johon tiivistyy yrittäjyyden hyvä fiilis. Voittajakuvan valitsevat muut Facebook-ryhmämme käyttäjät tykkäämällä kuvista. Eniten ääniä saanut kuva voittaa!

Palkintona on maineen ja kunnian lisäksi myös mainostilaa YrittäjäSanomissa.

Voittajakuvassa arvostetaan toki kekseliäisyyttä ja näkökulmaa, mutta erityisesti kuvasta välittyvää tunnetta. Teknisellä toteutuksella ei ole merkitystä. Tasapuolisen ja rehellisen voiton saavuttamiseksi kannattaa toki kutsua kaikki ystävät, sukulaiset ja muut yrittäjämieliset Facebook-ryhmään mukaan äänestämäään kuvaasi.

Kilpailu järjestettiin 30.8.-5.9.

facebook-kamppis-banneri

 

 

 

 

Osoite: www.facebook.com/suomenyrittajat

Maanviljelysneuvosten elämäkerrat verkossa 20.5.2010

Suomen talouselämän vaikuttajat -hankkeessa kirjoitetaan elämäkertoja julkisen tunnustuksen saaneista talouselämän vaikuttajista. Kolmas osajulkaisu sisältää kaikkien maanviljelysneuvoksen arvonimen saaneiden elämäkerrat. Kokoelma kattaa 279 pienoiselämäkertaa. Kokoelma on kaikkien vapaasti luettavissa osoitteessa www.finlit.fi/talousvaikuttajat 20.5.alkaen. Lue lisää