Essi_Ahtola_2011Vuoden 2011 Yrittäjän päivän pääjuhlaa vietettiin Helsingissä Kiasma-teatterissa. Tilaisuuden teemana oli yrittäjyys ja kulttuuri. Juhlan avasi Melody Stash -yhtye. Musiikkiesityksen jälkeen kutsuvieraita tervehtivät Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna sekä tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Pääjuhlassa puhuivat myös Mato Valtonen, Music Export Finlandin Paulina Ahokas, Venture Garagen ja Aalto Entrepreneurship Societyn perustaja Kristo Ovaska sekä kulttuuriyrittäjä Essi Ahtola Kreative Generationista.

Dosentti Risto Volanen ja näyttelijä Heikki Lund esittelivät Uudenmaan Yrittäjien ja Tuusulanjärven Rantatien kulttuurin kohtaamista. Lopuksi Yrittäjän Päivä -säätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Antinmäki kiitti kaikkia osallistujia.

Anna Soraisen juontamaan juhlaan osallistui n. 200 kutsuvierasta.

Yrittäjän päivän pääjuhlan ohjelma
Pääjuhlan puheet
Kuvia juhlasta kuvapankissa

Yrittäjän päivän tapahtumia muualla

Monilla paikkakunnilla Yrittäjän päivä on aloitettu aamiaisella tai brunssilla. Toiset  taas päättivät kokoontua illalla keskustelemaan ja verkostoitumaan. Pirkanmaalla järjestettiin 22 kunnanvaltuuteuille suunnattua tilaisuutta, joissa kerrottiin yritysten merkityksestä kuntien taloudelle.

Myös kouluissa ympäri maata on nostettu yrittäjyyttä esille erilaisissa tapahtumissa. On tehty yritysvierailuja, pidetty aamunavauksia ja järjestetty teemaviikkoja. Turussa opettajille tarjottiin mahdollisuus tavata alueen yrittäjiä.

Tutustu muihin Yrittäjän päivän 2011 tapahtumiin.

Artikkeleita verkossa

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna: Kulttuuri on voimavara

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Anssi Kujala: Yrittäjä on päivänsä ansainnut