Helsingin yliopisto on päättänyt virallistaa Yrittäjän Päivän statuksen ottamalla sen almanakkaan uutena merkkipäivänä. Yrittäjän päivää vietetään vuosittain syyskuun 5. päivänä.

Yrittäjän Päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Vuonna 2006 paljastettiin Yrittäjäpatsas Helsingissä, Kampin Narinkkatorilla. Yrittäjien oman merkkipäivän taustalla on elinkeinoelämän ja yrittäjien edustajien muodostama Yrittäjän Päivä -säätiö (ent. Yrittäjäpatsassäätiö). Sen hallituksen puheenjohtaja ja Yrittäjän Päivän puuhanainen on toimitusjohtaja Riitta Antinmäki. Anomuksen Yrittäjän Päivän saamiseksi viralliseksi liputuspäiväksi säätiö teki vuonna 1996. Parhaillaan Antinmäki neuvottelee samasta asiasta EU-tasolla.

– Tarvitaan lisää konkreettisia tekoja, jotta yrittäjämyönteisyys voisi lisääntyä ja suomalaiset yritykset voisivat menestyä. Myös virallisen merkkipäivän statuksella on suuri merkitys, se on yksi keskustelunavaus. Suomalainen yrittäjä on päivänsä ja patsaansa ansainnut, Antinmäki kommentoi.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yrittäjän Päivä -tapahtumalle Avainlippu-diplomin. Tapahtuma on saanut oikeuden käyttää Avainlippu-tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Tapahtuma pyrkii näin omalta osaltaan edistämään suomalaisen yrittäjyyden menestystä ja tuomaan suomalaisia tuotteita ja palveluita esille.

Päivästä on tullut myös koulujen ja oppilaitosten teemapäivä, oppilaitosyhteistyöverkostossa on tällä hetkellä 18 jäsentä

Lisätietoja:
Yrittäjän Päivä -säätiö, puheenjohtaja Riitta Antinmäki, puh. 0500 311 711