Suomen talouselämän vaikuttajista julkaistaan mittava elämäkertakokoelma. Julkaisu toteutetaan verkossa ja sen ensimmäinen osa julkistetaan Yrittäjän Päivän pääjuhlatilaisuudessa 5.9.2008 Helsingin Kampin Narinkkatorilla. Julkistaminen tapahtuu yhteistyössä Yrittäjän Päivä -säätiön kanssa. Julkaisu kattaa 289 itsenäisyyden ajan vuorineuvoksen pienoiselämäkerrat.

Suomen talouselämän vaikuttajista kirjoitetaan kaikkiaan yli kahdentuhannen pienoiselämäkerran kokoelma, joka valmistuu vuonna 2010. Nelivuotisesta hankkeesta vastaavat Suomen taloushistoriallinen yhdistys ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, ja sen päätoimittaja on taloushistorian professori Ilkka Nummela Jyväskylän yliopistosta.

Suomen talouselämän vaikuttajat -kokoelmaan tulevat mukaan kaikki vuorineuvoksen, teollisuusneuvoksen, kauppaneuvoksen, liikenneneuvoksen, maanviljelysneuvoksen tai nykykäytännön mukaan ensimmäisen ja toisen luokan arvonimen saaneet suomalaiset elinkeinoelämän toimijat Ruotsin vallan ajalta 2000-luvulle.

Kirjoittajina on laaja joukko Suomen taloushistorian eturivin asiantuntijoita, jotka arvioivat kohdehenkilöiden toimintaa suhteessa yleiseen yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen kehitykseen.

Suomen talouselämän vaikuttajat -kokoelma on tarkoitettu hakuteokseksi ja lukemistoksi julkiselle sanalle, tutkijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Suomen talouselämän kehittymisestä ja siihen vaikuttaneista ihmisistä.

Suomen talouselämän vaikuttajat -kokoelma on kaikkien vapaasti luettavissa osoitteessa www.finlit.fi/talousvaikuttajat.

Lisätietoja:
– www.finlit.fi/lehdisto
– Suomen taloushistoriallinen yhdistys: Professori Ilkka Nummela p. 014 260 1257, Nummela(at)campus.jyu.fi.
– Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus: erikoistutkija Kirsi Keravuori p. 0201 131 287, Kirsi.Keravuori@finlit.fi.

Suomen talouselämän vaikuttajat
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2008.
URN: NBN:fi-fe20051414.
Saatavissa; www.finlit.fi/talousvaikuttajat