Keskiviikkona 5.9.2001 klo 18.00‑20.00, Adams‑juhlasalissa, Erottajankatu 15‑17, 00100 HELSINKI

Musiikkia
Itä‑Helsingin Musiikkiopisto

Avaus, yrittäjä on juhlansa ansainnut
Puheenjohtaja Riitta Antinmäki, Itä~Helsingin Yrittäjät ry

Tervetuloa
Vakuutusneuvos Pertti Heikkala, Tapiola‑Yhtiöt

Valtiovallan tervehdys
Kauppa‑ ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre

Puhe Suomalaiselle Yrittäjälle
Pääjohtaja Erkki Korhonen, Suomen Kansallisooppera
Puheenjohtaja Risto Heikkilä, Suomen Yrittäjät
Puheenjohtaja Pekka Sairanen, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto

Musiikkia

Cocktails

Järjestää: Itä‑Helsingin Yrittäjät ry yhteistyössä Tapiola‑Yhtiöiden kanssa

***

Yrittäjäpatsasvaltuuskunnan puheenjohtaja, ministeri Jaakko Numminen Yrittäjäpatsasvaltuuskunnan ensimmäisessä kokouksessa Helsingissä Suomalaisen Yrittäjän päivänä 5.9.2001

Yrittäjäpatsas Helsinkiin pystytetään aikaisempien, nykyisten ja tulevien suomalaisten yrittäjien kunniaksi. Samalla se on kunnianosoitus yrittäjyydelle ja uskaliaisuudelle, kaikelle sille tulevaisuudenuskolle, jolla tätä maata on rakennettu ja tullaan rakentamaan.

Ajatus valtakunnallisesta yrittäjäpatsaasta Helsinkiin esitettiin jo useita vuosia sitten, ja sain jo viisi vuotta sitten kunnian tulla kutsutuksi Yrittäjäpatsasvaltuuskunnan puheenjohtajaksi. Siitä pitäen ajatus on kypsynyt ja runsas vuosi sitten ryhdyttiin asiassa tosi toimiin.

Yrittäjäpatsasvaltuuskunnan jäseniksi on kutsuttu alan suurten keskusjärjestöjen, Suomen Yrittäjien, Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton, Kaupan Keskusliiton, Palvelutyönantajien ja Maa- ja metsätaloustaloustuottajien Keskusliiton puheenjohtajat, edelleen eräitä suomalaisen yrityselämän keskeisiä vaikuttajia, rohkenisinko sanoa symbolihenkilöitä ja yrittäjiä maan eri puolilta ja eri aloilta.

Olen iloinen, että kaikki ne henkilöt, joiden puoleen olemme tähän mennessä rohjenneet kääntyä, ovat antaneet myöntävän vastauksen ja tulleet mukaan Yrittäjäpatsasvaltuuskuntaan.

Helsingin kaupunki on osoittanut Yrittäjäpatsaalle erittäin keskeisen paikan Kampin aukion ääreltä Olavinkadun päästä nykyisen Patentti- ja rekisterihallituksen edestä. Kun Kampin aukion taso tullaan nostamaan näiden katujen tasalle, muodostuu paikasta erittäin keskeinen. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen on minulle luonnehtinut, että helsinkiläisten ensimmäinen olohuone rakentuu Kiasman eteen ja Mannerheimin patsaan ympärille, toinen olohuone Paasikiven patsaan äärelle ja kolmas Kampin aukiolle,   arten on valmisteilla erityisen Yrittäjäpatsassäätiön perustaminen.

Yrittäjäpatsasta valmistelevaan työryhmään ovat kuuluneet minun lisäkseni Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Risto Heikkilä, johtaja Heikki Pitkänen, tiedotusjohtaja Erkki Heikkinen, diplomi-insinööri Jorma Aro ja toimitusjohtaja Riitta Antinmäki. Valmistelussa on taiteellisena asiantuntijana toiminut kuvanveistäjä Heikki Häiväoja.

Jaakko Numminen