Pääministeri Jyrki Katainen Yrittäjän päivän pääjuhlassa Tampereella:
Hyvinvointisektorille tarvitaan lisää yrittäjyyttä

”Toivoisin, että hyvinvointisektorille syntyisi lisää yrittäjyyttä. Yksityisen sektorin monopoli on huono ratkaisu, julkisen sektorin monopoli riittämätön – eli tarvitaan kumppanuutta. Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut pitää tuottaa. Ei ole olennaista, kuka palvelut tuottaa – kunhan ne ovat laadukkaita ja luomme ja levitämme parhaita käytäntöjä. Ja tässä me tarvitsemme yrittäjyyttä.” Näin totesi pääministeri Jyrki Katainen tuodessaan *videoidun valtiovallan tervehdyksen noin kolmelle sadalle Tampere-taloon Yrittäjän päivän pääjuhlaan 5.9.2012 kokoontuneelle juhlavieraalle.

Samaa aihetta sivusi myös K-kauppias, EK:n yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Esa Kiiskinen omassa juhlapuheenvuorossaan Yrittäjyydestä apua kuntapalveluiden haasteisiin: ”Mielestäni meidän on luovuttava osasta kuntapalveluista tai lähdettävä rohkeasti yksityistämään.”

Hyvä esimerkki uudenlaisesta palveluyrittäjyydestä on Katja Noposen luotsaama Katja Noponen Oy, joka on nopeasti kasvanut Suomen suurimpiin kuuluvaksi yksityisiä työelämävalmennuspalveluita tuottavaksi yritykseksi. Noponen oli yksi tämänkertaisen Yrittäjän päivän pääjuhlan puhujista. Lisäksi juhlassa puhuivat mm. toimitusjohtaja Aku Syrjä Eppu Normaali Oy:stä, toimitusjohtaja Johannes Haarla Haarla Oy:stä sekä neljännen polven K-kauppias Mari Korpikaivo K-supermarket Marista.

Pääjuhlaan osallistuneiden juhlavieraiden lisäksi Tampere-talon kansoittivat Käytäntöön!
-yrityskasvatusseminaarilaiset. Käytännön työkaluja yritys-oppilaitosyhteistyöhön yläkoulu-, ammattiopisto- ja lukio-opettajille, rehtoreille sekä opinto-ohjaajille esitellyt seminaari on yksi niistä monista kymmenistä Yrittäjän päivään liittyvistä tapahtumista, joita vietetään eri puolilla Suomea.

Myös kouluissa yrittäjyyttä on nostettu esille erilaisissa tapahtumissa mm. yritysvierailujen, aamunavausten ja teemaviikkojen muodossa. Osa Yrittäjän päivän tapahtumista löytyy osoitteesta www.yrittajanpaiva.fi/tapahtumakalenteri

Yrittäjän päivä on kansallinen juhlapäivä, jota vietetään 5. syyskuuta monin tavoin eri puolilla Suomea. Yrittäjän päivän tavoitteena on luoda positiivista kuvaa yrittämisestä ja saada erityisesti nuoret kiinnostumaan yrittäjyydestä uravalintana.Yrittäjän päivän juhlan päävastuullisena järjestäjänä toimi tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä K-kauppiasliitto yhteistyössä Yrittäjän Päivä -säätiön kanssa. www.yrittajanpaiva.fi. Yrittäjän Päivä -säätiö on aatteellinen ja puolueeton toimija, jonka tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä ja kiinnittää yhteiskunnan huomiota yrittäjyyteen. Säätiössä ovat edustettuina keskeiset elinkeinoelämän järjestöt.

  • Pääministerin videotervehdys löytyy tästä.

Lisätietoja:

  • hallituksen puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki, Yrittäjän Päivä -säätiö, 0500 311 711, riitta.antinmaki(at)htf.fi
  • viestintäpäällikkö Leena Salo, K-kauppiasliitto, 050 487 2984,
    leena.salo(at)k-kauppiasliitto.fi