”Kuusenkerkkää kielenpäällä, mehevä riista-annos syksyn sienisaaliin kera nautittavana.”

Näin muotoili HAAGA-HELIAn ensimmäisen opiskelija-yrittäjäpalkinnon saanut pienpanimoyrittäjä Jari Leinonen Rekolan Panimon Metsänhenki-oluen nautintatapaa. HAAGA-HELIAn StartUp School myönsi palkinnon Leinoselle yrittäjäpäivänä 5.9.

Opiskelijayrittäjä Jari Leinonen on kerännyt 17 vuoden keittiömestarikokemuksen kautta ympärilleen vankan verkoston jälleenmyyjiä, tukkuliikkeiden edustajia ja ravintoloitsijoita. Yrittäjyyden polulle hän asteli pitkän pohdinnan jälkeen ottamalla vauhtia HAAGA-HELIAn liiketalouden yrittäjyyden opinnoista.

”Opinnot HAAGA-HELIAssa tuntuivat omimmalta tavalta astua eteenpäin ja luoda pohjaa tulevaa yritystä varten. Liiketoimintasuunnitelmien, juridisten neuvojen, budjettilaskelmien sekä markkinoinnin ja myynnin opinnot olivat erittäin tärkeitä, kun selvittelin uuden yrityksen käynnistämistä. Yrittäjyyttä vaihtoehtona miettiville opiskelijoille antaisin ohjeen olla rohkea ja viedä ennakkoluulottomasti omaa ideaansa eteenpäin”, Leinonen toteaa.

Jari Leinonen perusti Rekolan Panimon syksyllä 2011. Ensimmäinen suuri oluttapahtuma, jossa Rekolan Panimon tuotekimara on ollut oluen nauttijoiden makusteltavana, oli Helsingissä järjestetty Suuret oluet, pienet panimot -festivaali heinäkuussa 2012. Kävijät veivät oluttietoutta eteenpäin mm. bloggaamalla, joka on osoittautunut oivaksi viestintäkanavaksi myös Rekolan Panimolla.

”Markkinointi onkin tapahtunut käytännössä vain blogin kautta”, Leinonen kertoo.

Tulevaisuudessa Leinonen toivookin laajentavansa panimoaan ja tuotevalikoimaansa. Leinonen aikoo ottaa askeleen myös keittokirjapuolelle – uusi oluita ja ruokanautintoja yhdistävä englannin kielinen keittokirja on työn alla.

palkittava Jari Leinonen

HAAGA-HELIA StartUp School

HAAGA-HELIA StartUp Schoolin tavoitteena on tukea opiskelijoita yrittäjyydessä. StartUp School auttaa opiskelijoita löytämään ja kehittämään oman liikeidean ja muuntamaan sen oikeaksi liiketoiminnaksi. Lisäksi se tukee myös jo yrittäjinä toimivia opiskelijoita.

Lisätiedot:
HAAGA-HELIA StartUp School
Tommo Koivusalo, tommo.koivusalo(at)haaga-helia.fi , puh. 040 488 7172