Kunnanvaltuutetuilla on henkinen velvoite tutustua yrittämiseen, totesi Yrittäjän Päivä -säätiön puheenjohtaja Riitta Antinmäki Yrittäjän Päivän puheessaan Helsingin Kampin Narinkkatorilla.

Päätapahtumassa puhunut Antinmäki ehdotti, että kaikki Suomen kunnanvaltuutetut työskentelisivät vuosittain yhden päivän yrittäjävetoisessa yrityksessä saamassa kouriintuntuvan kosketuksen yrittämisen arkeen. Siten muodostuisi pysyvä suhde valtuutetun ja yrittäjän välille.

Antinmäen mielestä ainakin sen verran suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin moottorit ansaitsisivat. Yhteisen työpäivän vaikutukset lisäisivät keskinäistä ymmärrystä ja kanssakäymistä ja olisivat hyödyllisiä, positiivisia ja jatkuvia.

Antinmäki totesi, että Suomi on tänä päivänä hyvin yrittäjämyönteinen yhteiskunta. Yrittäjyydestä puhutaan oppilaitoksissa, kouluissa, kunnissa ja valtionhallinnossa. Puolueet laidasta laitaan vannovat yrittäjyyden nimiin varsinkin yrittäjyyden luomien työpaikkojen vuoksi. Aina ei näin ole ollut. Pelkät puheet eivät kuitenkaan enää riitä, vaan suomalaisen työn puolesta tarvitaan oikeita tekoja.

Lokakuun kuntavaaleissa ratkaistaan lukemattomia yrittäjien kannalta keskeisiä asioita ympäri maata.

Kuntien ja paikallisten yrittäjien kesken tarvitaan aitoa yhteistyötä ja keskinäistä ymmärtämystä, jotta suomalaisen hyvinvoinnin perusta, yrittäjyys, voisi kasvaa ja kukoistaa niin kuntalaisten kuin yrittäjien ja heidän työntekijöidensäkin yhteiseksi hyväksi. Me kaikki tarvitsemme toisiamme, Antinmäki sanoi.

Antinmäki kiitti puheessaan päivän erinomaisia puhujia sekä kaikkia niitä, joiden tekemän työn ansiosta päivä on onnistunut Yrittäjäpatsaalla ja ympäri Suomea. Hän kiitti Helsingin kaupunkia yrittäjämyönteisyydestä ja Itä-Helsingin Musiikkiopiston oppilaita kauniista soitosta.Yrittäjä on päivänsä, patsaansa, ja tulevan liputuksensa ansainnut, Antinmäki totesi lopuksi.

Yrittäjän Päivän kunniaksi julkistettiin 5.9.2008 oma ensimmäisen luokan postimerkki. Merkkejä saa yrittäjäjärjestöistä ja kauppakamareista.

Lisätietoja: Yrittäjän Päivä -säätiön puheenjohtaja, toimitusjohtaja Riitta Antinmäki, matkapuhelin 0500 311 711, riitta.antinmaki@htf.fi