Kuudennen asteen yhteys

Yrityksiä ja yrittäjiä on monenlaisia, mutta niitä yhdistää yrittäjien pyrkimys eteen- ja ylöspäin. Kuudennen asteen yhteys -teoksen voidaan ajatella osoittavan kunnioitusta yrittämiselle. Se vaatii asennetta: rohkeutta, kestävyyttä ja kekseliäisyyttä.

Teos koostuu lasikuituisista läpivärjätyistä lipputangoista, jotka asetetaan kolmeen ryhmään torialueelle. Jokaisessa ryhmässä on 36 lipputankoa. jokainen tanko on kallistettu 6 asteen kulmaan (kallistusten kulmat näkyvät pienoismallissa).

Lipputankojen nuppiin asennetaan valaisin, joka sekä valaisee teoksen, että muodostaa eräänlaisen valotason teoksen huipulle. Valaisimina käytetään ”Lippuvalo”-tuotenimellä myytävää nuppia.

Koska lippuvalo toimii halogeenitekniikalla, se pitää muuntaa toimimaan led-tekniikalla, jolloin sen käyttöikä kasvaa radikaalisti. Lisäksi led-valoja saa värillisinä, jolloin jokainen tankoryhmä saa omanvärisensä valaistuksen.

kuudennenasteenyhteys-web1
Teoksen taiteellinen idea perustuu sen kineettiseen luonteeseen. Teos ”elää” katsojan liikkeen mukaan. Ilmiö johtuu lipputankojen 6 asteen kallistuksesta. Lisäksi teoksen läpi voi kävellä, ja teoksen tarkastelu sisältä päin onkin suositeltavaa.

Yritysten nimikyltit, mainokset ja torialueella liikkuvat ihmiset muodostavat alati muuttuvan värien ja muotojen runsaudensarven. 6. asteen yhteys ?teoksen yhtenä tarkoituksena on toimia eräänlaisena toritilan jäsentäjänä, ja kulkijan katseen kiintopisteenä.

Lipputankojen korkeus on 10 metriä. Ne asennetaan metrin välein 5 x 5 metrin kokoiselle alueelle. Teoksen sijoittuminen torialueelle selviää plaanista.

kuudennenasteenyhteys-web3 kuudennenasteenyhteys-web2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari Cavén

>> Takaisin kilpailuteoksiin