YES-verkoston vinkkejä Yrittäjän Päivän viettoon

Katso alta YES-verkoston vinkit oppilaitoksille!

Kaipaatko lisää vinkkejä, malleja, verkostoitumisapua tai tukea omaan yrittäjyyskasvatustyöhön? YES-verkosto tarjoaa materiaalien lisäksi palveluja opetushenkilöstön yrittäjyysosaamisen kehittämiseen, yrittäjämäisen toimintakulttuurin kehittämiseen ja yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin rakentamiseen. Lue lisää: yesverkosto.fi.

Kuunnelkaa YES Talk -podcastia ja tehkää niihin liittyvät tehtävät

Keväällä 2020 käynnistynyt YES Talk -podcast keskittyy yrittäjyyskasvatuksen teemoihin ja tarjoaa inspiraatiota, tarinoita ja tsemppiä niin nuorille kuin aikuisillekin.

Ensimmäisiin jaksoihin löytyy nyt myös tehtäviä oppitunnilla tehtäväksi. Kussakin tehtävässä on muutama podcastin teemaan liittyvä kysymys, jotka voit ohjeistaa nuoret tekemään itsenäisesti tai niistä voidaan keskustella yhdessä ryhmän kanssa. Löydät tehtävät täältä

Tehkää yrittäjyystesti!

Millainen yrittäjä sinussa piilee – onko sinussa visionäärin vikaa vai toimitko parhaiten muiden inspiroijana? YESin Yrittäjyystesti soveltuu opetukseen kaikilla kouluasteilla. 

Testaa koko koulu, luokka tai vuosikurssi – tai vaikka opettajat. Millainen yrittäjyys kuvaa juuri teidän kouluanne?

Pyydä YES Kummeja yhteistyöhön

Tarvitsetko apua koulu-yritysyhteistyöhön tai kontakteja elinkeinoelämään? YES-kummiportaali tarjoaa opettajien avuksi työelämän vapaaehtoisia. Tutustu oman alueesi yrittäjiin ja työelämän edustajiin ja suunnitelkaa yhteinen Yrittäjän päivän ohjelma!

 

 

YES-verkoston kehittämän Yrittäjämäinen ekosysteemi -keskustelutyökalu on keino kehittää yrittäjyyskasvatuksen eri osa-alueita yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kokeilkaa opettajien kesken tai ottakaa myös opiskelijat mukaan!

 

 

 

 

Yrittäjyyskasvatuksen malleja lähiopetukseen

YES

– Viikko täynnä yrittäjyyttä
– Yrittäjyysrastit
– Keksintöjä yhdessä: Rakenna uutuuslaite!
– Diili!
– Duunisuunnistus
– Yrittäjyyspolku: ensiaskeleet aloittelevalle yrittäjälle
– Yrittäjyysteemapäivä: hyvinvointia ja liikuntaa
– Amazing Business Race -teemapäivä
– Innovaatiotreffit: toiminnallinen työpaja
– Yrittäjyysviikko antoi suunnan koko lukuvuodelle
– Kyläkoulukahvila

Jos koronatilanne sallii lähiopetuksen ja koulu-yritysyhteistyön, ota avuksesi YESin yrittäjyyskasvatuksen case-esimerkit. Valitsimme YES-katalogeista yhteensä 12 mallia, jotka sopivat hyvin Yrittäjän päivän ohjelmaksi. Julkaisusta löydät seuraavat esimerkit:

Kaikki YES-katalogit löydät osoitteesta yesverkosto.fi/materiaalit.